35 thoughts on “Tragedy”

 1. Robin og jeg var klubbkamerater i 12 år. Vi hadde en mengde felles opplevelser, både på bakken og i lufta. Akkurat nå synes jeg alt er trist, men jeg tvinger meg til å holde fast ved de positive minnene: Den enorme entusiasmen, det selvsikre pågangsmotet og den smittende latteren. Robin var så levende…… det er helt uvirkelig at han er borte. I dag er hele HG-familien i sorg. Jeg skal savne deg kjære ven.
  Paolo

 2. Forferdelig trist. En humørspreder og en fargeklatt har gått bort. Mine kondolanser til familien. Takk for at du viste meg Espesetra, Robin.

 3. When we lose a pilot, we all lose a little of ourselves. Reading the (English) notes here, it’s obvious that Robin was a well-loved guy and will be missed by all. We in north-central Illinois lost a good friend to an aerotow accident, also at very low altitude though of a different cause. Both this and Robin’s accidents were preventable which makes it hurt that much more. Many have died and we _must_ learn the lessons of the past, and pass them on to pilots who follow us, or be doomed to repeat the mistakes.

  Whenever we talk about a pilot who has been killed in a flying accident, we should all keep one thing in mind. He called upon the sum of all his knowledge and made a judgment. He believed in it so strongly that he knowingly bet his life on it. That his judgment was faulty is a tragedy, not stupidity. Every instructor, supervisor, and contemporary who ever spoke to him had an opportunity to influence his judgment, so a little bit of all of us goes with every pilot we lose.
  –Unknown

 4. Det var med mistro jeg fikk den triste meldingen 10.01, men måtte fort innse at det var Robin som hadde forulykket etter hvert som dagen gikk og meldingene kom inn. Denne uken som har gått, har fått meg til å tenke mye på den tiden vi hadde sammen i Romerike Hg klubb, helt fra du kom til oss og tok kurs og vi hadde den gleden å være din kunnskapskilde innen hang glidning. Det varte ikke lenge før denne situasjonen snudde seg og det var vi andre gutta i klubben som høstet av din erfaring og kunnskap, ikke bare innen Hg, men i alle sammenhenger. Vil alltid huske deg Robin for den venn og gode hg. kollega du var med ditt humør og smittende latter hørte vi alltid hvor du var.
  Mine tanker går til din datter og familie.

 5. En humørspreder og entusiast av de skjeldne var du Robin. Så fint jeg fikk oppleve så mye tid sammen med deg! Lærdom, opplevelse og humør var ditt viktige oppdrag her i livet. Så synd at vi ikke får mer av deg. De gode minnene vil alltid ligge igjen. Takk for at du var til Robin.
  Kondolanse til familien og alle hans mange venner.

 6. Forferdelig trist at du er gått bort Robin. Lærte så mye av deg i mine første år som pilot i det flotte Romerike klubb miljøet . Kommer aldri til å glemme deg.
  Kondolanse til familie og venner.

 7. Jeg kommer ikke til å glemme de morsomme samtalene vi hadde på Voss 2004.

  Mine tanker går til de nærmeste; både venner og familie…

 8. Dear Robin. You are in my thoughts every day, gone but still here. You were so very alive, always positive, helpful and your smile and laughter right near. I just got to know you last summer but you brought so much in such a short time. Love, friendship and your unyielding passion for flying. You could spend hours telling stories about flying and all one possible should know to explore the sky.
  If there is a place to go after days on earth, I’ll bet you fly forever laughing all over the place, as the ray of sunshine you were. I miss your being and I am mourning the loss of what you were for me, you’re for years flying mates and the hole flying community in Norway. My thoughts and deepest sympathy goes to your parents and your daughter.
  Thank you for the valuable perspective you brought you will always be remembered.

 9. Greier bare ikke å forstå at du ikke er mer.
  Vil for alltid savne latteren,humøret og den vanvittige entusiasmen for flyvning.
  Er så glad for at jeg fikk lære Deg å kjenne og du øste ut med kunnskap og erfaring om flyvning som har betydd veldig mye for meg og mange andre.
  Minnene og den personen du var vil for alltid bli husket.
  Mine kondolanser går til familie og venner.

 10. Kjære Robin.
  Jeg rakk bare å bli kjent med deg i 2004, men dagene på Voss sitter igjen som gode minner. Ditt gode humør og friske energi smittet over på alle. Jeg vil savne sjansen til å bli bedre kjent med deg. Fly i fred!

  Mine kondolanser og medfølelse til familie og venner.

 11. Helt ufattelig trist! Robin var tryggheten selv. Full av kunnskap og innøvde ferdigheter. Hanggliding betydde mye for Robin, og han betydde mye for hangglidermiljøet i Norge.
  Fotoalbumet mitt viser hvor mye vi egentlig har delt opp gjennom årene. Enten det var Frya, Vågå, Voss, Tron eller Slovakia. Du var alltid med.
  Det blir tomt nå! En unik personlighet er borte.
  Han vil bli husket for sitt blide vesen, som en god kamerat og en svært dyktig pilot.
  Vi kommer aldri til å glemme deg Robin.

  Min dypeste medfølelse i sorgen til familie og venner.

  Hilsen
  Arnfinn Markeng

 12. I luften var du et forbilde og en inspirasjonskilde. På spranget var du en kammerat og humørspreder. Latteren din var det siste man hørte før hodet traff puta om kvelden, og det første man hørte når man gned søvnen ut av øynene om morgenen. Du vil bli dypt savnet.

 13. I was saddened and shocked by the news of Robin’s death on Sunday. I do not understand why Robin was “tricked” into this fatal situation – so incredibly many things must have gone wrong at the same time. My deepest condolences and sympathy goes to his nearest family.
  I knew Robin for 6 years and considered it a privilege to know him as a hang gliding friend and helper. First time in Jan 99, me and two more Norwegian pilots visited Robin in Algodonales on his yearly stay there. I felt lucky to have Robin test fly my glider before my rebirth-flight to hang gliding after a 12 year breake. Later he have assisted me several times in my HG-progression during the years
  I will never forget his eagerness for helping and caring for people around him. He always had a clear opinion for doing so. May be not always subjected well meaning or right, but if so; at least with a special sense of humor, or well meaning on other people behalf; a strange honesty, but most accepted. I have, and will always excuse him for that. Robins personality is something you just can’t pass without notice – his always-good mood and big grin in his face and caring is glued into my memory.
  “I’m glad I got to know you Robin – a special hang gliding character – You will be missed”.
  My thoughts and prayers are with his family and especially with his young daughter during this time of sorrow.

 14. Jeg kjente ikke han så veldig lenge, vi møttes i august i Sveits. Han deltok på Red Bull Vertigo 2004, og kom uka før for å trene. Men inntrykkene av Robin var sterke. Møtet med Robin var spennende og levende og praten gikk lett. Jeg har aldri møtt noen som har så varmt og intens snakket om flyging og hvordan vinne over termikken mystikk. Vi satt i mange timer i bakvind på start, men det var aldri kjedelig. “Det er utrolig hva denne mannen vet!”, tenkte jeg. -Jeg lærte mye den dagen.
  Det er helt ufattelig at du er borte, Robin. Du vil alltid være husket hvor fantastisk varm og “rik” person du var. Jeg kommer til å savne deg!!! Mine tanker går til familien og hans venner rundt om i hele verden.

 15. Best wishes. I was here in the UK thinking of the flying in OZ. Now I am thinking of you all, the Norwegian team and Robin’s Family.

  Fly, and take care.

  Regards,

  Justin Needham, UK

 16. Kjære Robin,

  Uten at det noen gang ble sagt vet du hvor glad jeg var i deg.
  Takk for humoren din, inspirasjonen og vennskapet.
  Du sa noen gang ‘Noen mennesker lever, noen bare er’. Du levde mest av alle.

 17. Måtte du få fly under en uendelig skygate.
  Det blir med sorg vi skrur oss opp over Bismo og glir inn i Finndalen til sommeren på vei mot Røros. Takk for alle gode stunder og opplevelser vi har hatt sammen. Jeg kan høre din råe latter helt hit. Takk for at du elsket å fly. Ingenting blir som før. Jeg vil aldri glemme deg Robin !

 18. Helt utrolig !
  Robin var morsom å fly sammen med, og en drivkraft i miljøet !
  Jeg vil savne han…

 19. Siste bolba ebba ut
  de fine skyan løys sæ opp..
  Å nu e dagen over
  trist at turen blei så kort..

  Tankan går tell de som sett tellbake.

 20. Fantastisk person, hærlig personlighet, god kamerat, -og så ble alt så utrolig trist.
  Takk for alle de gode minnene, flotte stundene og din smittende glede over denne flygingen vi er så glad i .

  Dypeste medfølelse og kondolanser til famillie og nærmeste venner.

  Speideren
  Kjell Kkeogh

 21. Det er vondt å fatte at den største profilen i HG -Norge er revet vekk fra oss.
  Den gode, smittende latteren, den ur-ekte gleden av å utøve den fantastiske sporten vår, og evnen til å dele den med alle oss andre.

  Det blir rart å ta fatt på en ny sesong uten den rot-ekte “medvindskameraten”..

  Min dypeste deltakelse i sorgen til familien og de nærmeste pårørende.

  Hilsen Trond O.

 22. Som Robins hangglider gudfar og venn, var det med stor sorg jeg mottok dette forferdelige budskap tidlig søndag morgen. Robin startet sin HG karriere i den gang Romerike HG klubb, Robin var en veldig sta og egen elev. Denne stahet og iver var vel også med til å gjøre Robin til en av Norges beste piloter. Robin og jeg hadde mange utrolig fine turer opp i dal’n med campingbil, det var ikke alltid flyvingen sto høyest på listen. I sin utdannelse til helikopter flyger, var Robin og jeg ofte ute og fløy sammen, småfly og helikopter. Har mange gode minner fra den tiden med Robin. Siden 94 da ryggen min streiket og min flyving stoppet, har jeg fulgt Robins streben etter å bli best, på telefoner og de senere år, internett. Robin var flink til å rapportere uansett hvor han var i verden. Tankene går også til Robins datter og resten av familien i denne tunge stund. Robin: du blir aldri glemt.

  Din venn gjennom mange år, Ronny.

 23. Robin og jeg var klubbkamerater i 14 år. Vi hadde en mengde felles opplevelser, både på bakken og i lufta. Akkurat nå synes jeg alt er trist, men jeg tvinger meg til å holde fast ved de positive minnene: Den enorme entusiasmen, det selvsikre pågangsmotet og den smittende latteren. Robin var så levende…… det er helt uvirkelig at han er borte. I dag er hele HG-familien i sorg. Jeg sender min dypeste kondolanse til hans nærmeste famile.

 24. Hei Øyvind !
  Godt Nytt År !
  Vi tenker på dere og ytrer vårmedfølelse etter den tragiske ulykken. Derer får holde sammen og støtte verandre så ser vi frem til å ha deg tilbake som den gode kolega du er !

  Hilsen Per Tore og alle de andre her på jobben.

 25. Robin was a big profile in our flying comunity. He was always open an chered his flying moments and pictures with all. When the thermales rises up to the sky this spring in Norway, Robin will leave a emty spot here.
  Condolanses too his parents and his daughter.
  Robin !!! We will salute You !!!!

 26. I just read what happened on the Oz Report. So sorry to read about this :( My condolences to his family, his friends, and his flying community.

Comments are closed.